RFSL har valt ny förbundsordförande och förbundsstyrelse

RFSLFoto: Katja Sandström

RFSL:s har under pågående kongress i Skövde valt ny förbundsordförande och förbundsstyrelse. Ny ordförande är Sandra Ehne och omvald till vice förbundsordförande är Deidre Palacios.

Sandra Ehne är 32 år och utbildad statsvetare och konstvetare. Hon har bland annat en bakgrund som ordförande för Stockholm Pride och chef för Scouternas mångfaldsarbete.

– Jag är väldigt stolt över att ha fått förtroendet att leda RFSL framåt. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla RFSL som organisation och vara en fortsatt stark röst i den politiska debatten, säger Sandra Ehne.

RFSL står inför ett händelserikt år med sommarens EuroPride i Stockholm och Göteborg, följt av riksdagsvalet i september. Samtidigt fortsätter organisationen sitt arbete med att växa i hela landet och stärka hbtqi-personers rättigheter överallt.

– Vi ska fortsätta jobba för alla människors rätt att leva sin liv, vara sig själva och må bra oavsett vem du är, var du bor och vilka som vinner valet.

Till ledamöter och ersättare i förbundsstyrelsen har följande personer valts

Vice förbundsordförande:

Deidre Palacios

Kassör: 

Andreas Saleskog

Ledamöter:

Cihan Arikan

Frank Berglund

Lovise Brade Haj

Andreas Hernbo

Preethi Huczkowski

Saga Karlsson

Camilla Schulz

Emelie Mire Åsell

Linda Moestam

Ersättare:

Pell Uno Larsson

Madde Lundin

Tanya Charif

Den nyvalda förbundsstyrelsens mandat sträcker sig fram till nästa ordinarie kongress. Pågående kongress har också beslutat att ändra i RFSL:s stadgar så att förbundet i fortsättningen ska hålla kongress på hösten ojämna år, i stället för som nu på våren jämna år. Nästa RFSL-kongress kommer därför att infalla redan under hösten 2019.