Fira regnbågsfamiljers dag!

RFSL

I år går startskottet för vad vi hoppas ska bli en årlig tradition, nämligen ett nationellt firande av Regnbågsfamiljernas dag. Årets upplaga infaller söndagen den 5 maj. Delta i firandet du med!

Motsvarigheten till Regnbågsfamiljernas dag firas på flera håll i världen för att synliggöra hbtq-personers familjer. Internationellt kallas dagen International Family Equality Day, IFED.

IFED har tidigare firats av enstaka RFSL-avdelningar men nu vill RFSL fira dagen över hela landet! Delta i firandet genom att uppmärksamma dagen på det sätt som känns bäst och festligast för dig och din familj, eller dra ihop ett helt gäng regnbågsfamiljer och fira tillsammans.

Kanske vill ni ses i en park för fika och lek, i badhuset, skogen eller besöka ett museum ihop? Grilla, manifestera, dra ihop en sagostund eller ett babydisco? Klä ut er eller komma som ni är? Eller bara höras med familjen över ett videosamtal från arbetspasset du inte slapp undan? Fira med barn, eller utan, beroende på hur familjen ser ut.

Fira, och delta i tävling

För att skapa synlighet kring dagen, lägg gärna upp en bild på Instagram och/eller Facebook från firandet och tagga den med hashtagen #regnbågsdag så är ni med och tävlar om ett fint bokpaket från Olika förlag. Läs mer om dagen och tävlingen på Regnbågsfamiljernas dag