För dig som är pridearrangör

PrideRFSL

Vi erbjuder alla prideorganisationer i Sverige ett brett gratis pridepaket som vi hoppas kommer vara till hjälp i ert arbete.

 • Gratis hyra av stor prideflagga 20x 3 meter.

  Maila pride@rfsl.se för att boka. Skriv tydligt adress vart flaggan skall skickas. Den enda kosten ni får stå för är porto för att antingen returnera till oss på förbundet eller skicka vidare till nästa pridearrangör. Viktigt här är att så snart det är möjligt skicka flaggan vidare så ingen arrangör står utan flagga.

 • Lilla pridekonferensen den 28 juli, Stockholm.

  Plats och mer info kring anmälan kommer senare.

 • Den stora pridekonferensen 28-30 oktober.

  Två deltagare per organisation är garanterad gratis plats. Vill en skicka fler så sker detta i mån av plats och eventuellt att organisationen får stå för konferensavgift. Mer info kommer.

 • Gratis föreläsning/utbildning till er pridefestiva

  Vi erbjuder gratis föreläsning/utbildning till er festival, med reservation för att vi har utbildare tillgängliga. Helger är alltid svårare att få föreläsare/utbildare så lägg gärna detta föreläsningstillfälle på en vardag. Ämnen som vi kan föreläsa kring är hbtq- grund, normkritik, funkisfrågor, asyl och newcomers, transfördjupning och hiv-och hälsa. Har ni andra förslag eller behov så kan det säkert också ordnas. För att boka in föreläsare/utbildare maila pride@rfsl.se

 • Regnbågsprylar.

  Skicka ett mail till pride@rfsl.se och beställ. Skriv tydligt adress dit det ska skickas och när ni senast behöver ha leveransen. Märk gärna mailet ”regnbågsprylar” i ämnesraden.

 • 7-Elevens foodtruck sponsrar volontärer på fika.

  Vi har ett samarbete med 7-Eleven där deras foodtruck kan besöka er pridefestival. Foodtrucken är som en liten mini 7-Eleven med fokus på mat och dryck och här kommer festivalbesökare exempelvis kunna köpa kaffe, fika, korv och dryck.
  Foodtrucken kommer bjuda alla volontärer på fika under er festivaldag. Vad gäller bokning av foodtrucken så finns det vissa begränsningar på vilka orter den kan köra. Detta hänger ihop med att det inte finns 7-Elevenbutiker överallt i landet där den kan fylla på sitt sortiment. Här gäller också först till kvarn- principen då det är en (1) foodtruck som rullar i hela landet. Vill ni boka foodtrucken så ta direktkontakt med 7-Elevens eventbyrå och anmäl ert intresse  senast 11 april till foodtruck@aktivaevent.se

 • Webutbildning för volontärer

  Låt RFSLs grundkurs i hbtq vara en del av er volontärutbildning för att skapa en så inkluderande festival som möjligt. Genom att volontärerna går utbildningen, som tar cirka två timmar, så får ni en volontärorganisation där alla har samma grundläggande nivå av kunskap kring hbtq-personers livsvillkor och vad ett bra bemötande innebär ur ett hbtq-perspektiv. Maila frågor kring detta till alex.skantz@rfsl.se

 • Försäkring för volontärer

  Vi erbjuder alla festivaler att försäkra sina volontärer genom Gouda Reseförsäkring som är en bred olycksfallsförsäkring.

 • Resor med SJ

  Vi har ett samarbete med SJ som bjuder alla prideorganisationer på två resor upp till ett värde av 2200sek.

 • Resor med flygstolen.se

  Vi bjuder alla pridearrangörer på ett presentkort på flygstolen.se där en kan boka totell, flyg och hyrbil till ett värde av 1500 sek

 • Pridekartan.se

  Utifrån vad festivalerna efterfrågade på storkonferensen i Västerås så kommer pridekartan.se lanseras innan sommaren, där alla arrangörer kan länka sina pridefestivaler. Genom pridekartan.se så kommer ni kunna marknadsföra och synliggöra era festivaler, få kontakt med sponsorer och volontärer och även kommunicera och utbyta erfarenheter mellan pridefestivaler.

 • Pridemanualen

  En enkel guide och tips en kan ta till sin festival. Lanseras i samband med pridekartan.se

 

Vill du ha hjälp och stöd från vårt förbundskansli och beställa ovanstående kontakta Kajsa Robin Projektledare RFSL.
E-post: pride@rfsl.se,
Telefon: +46 73 660 32 63