RFSL Kontakta oss Kontakta oss EN
RFSL

Transaktivister träffade FN:s oberoende expert i SOGI-frågor

Transaktivister från fem kontinenter träffade FN:s nyligen tillsatta oberoende expert i SOGI-frågor, Dr. Vitit Muntarbhorn, den 26 januari 2017 i Geneve, Schweiz, för att särskilt uppmärksamma de frågor som transpersoner och personer med olika könsidentiteter världen över står inför. RFSL var där!

Rainbow Academy

Rainbow Academy är RFSL:s plattform för internationella utbildningar – ett rum där hbtq-aktivister kan mötas och växa tillsammans. Rainbow Academy…

Påverkans-arbete

RFSL arbetar med att förbättra livet för hbtq-personer globalt genom att sprida kunskap om hbtq-frågor inom internationella organisationer.

Indonesien

Sedan 2010 samarbetar RFSL med Arus Pelangi, en federation för hbtq-organisationer i Indonesien. De har tolv medlemsorganisationer och verksamheter i åtta av landets 34 regioner.

Globala trender

Vilka är de globala trenderna inom hbtq-rättigheter? Vilka är konsekvenserna av ett krympande civilt rum och hur påverkar det hbtq-rättigheter? Hur kan vi stötta organisationer, hbtq-frågor…

Uganda

2010 startades ett samarbetsprojekt mellan RFSL och ett flertal hbtq-organisationer i Uganda. Projektet fick namnet PAL project.

Aktivistporträtt

RFSL samarbetar och träffar regelbundet aktivister från hela världen. Intervjuer med några av dem går att läsa här.