Medlemsutskick Maj

Hej alla medlemmar!

 

Under 2015 satsar vi på att bli mer synliga för er. För utan våra medlemmar är vi ingenting. Vi kommer därför börja skicka ut medlemsbrev en gång i halvåret där vi kortfattat berättar om vad vi gjort sen senaste brevet och vilka planerade aktiviteter vi har.

 

För direktinformation gilla oss på Facebook, sök på RFSL Roslagen eller maila oss på

 

Detta har hänt!

Vi började med danceoke på Norrtälje träningcenter. I mars valde vi en ny styrelse bestånde av Niclas Sandin, ordförande, Michaela Westermark, Kassör, Adrian Forssander, styrelseledamot, Jonas Fernström, styrelseledamot och två suppleanter.

 

Vi valde också en valberedning, bestående av Kajsa Robin och Malin Bornhöft. Denna kan ni nå på

 

Vi har även under våren för fullt planerat Roslagen Pride, som i år växer, blir större, bättre och vackrare!

 

Inom kort…

Picnic – lördag den 30 maj 13.00-15.00 ses vi för Picnic i Socitetsparken. Ta med gott att äta och dricka, vi har med oss boule, kubb och annat smått och gott. Vi dåligt väder så tar vi en fika istället! Se facebook evenmang för mer information.

 

Roslagen Pride – Som vi skrev planerar vi Roslagen Pride för fullt. I år kommer den att gå av stapeln den 15 augusti. Det blir föreläsningar, uppträdanden och den legendariska festen på Salt. Mer information kommer ni få ett separat utskick, men boka redan nu in datumet.

 

 

Vill du vara volontär? Kontakta Jonas på eller via vår facebooksida.

 

Medlemsträff – Den 13 september kommer vi ha medlemsträff, vi ser fram emot att få träffa er! Träffen kommer att vara kostnadsfri, men med bindande anmälan. Anmälan ska vara inne senast 30 augusti – mer information kommer. Men ni kan redan anmäla er idag på:

 

Det är de peppiga och roliga aktiviteterna vi har framför oss, vi hoppas få träffa många av er och ser fram emot en rolig sensommar.

 

Glöm inte att gilla oss på facebook för mer nyheter!

 

Hälsningar

Styrelsen i RFSL Roslagen

Medlemsträff 2015

Välkommen till medlemsträff!

 

Vi vill gärna lära våra medlemmar och bjuder därför in till gratis medlemsträff.

 

När?
Lördag 13 september kl. 11.00-15.30

 

Var?

Trygg i Norrtäljes (Tink) lokaler vid busstationen i Norrtälje.

 

Vad händer?
Du kommer att ges möjlighet att möta styrelsen, vilka vi är, vad RFSL Roslagen har gjort och gör. Du kommer få veta vad RFSL arbetar med på nationell nivå. Vi kommer att prata om vad våra medlemmar vill att vi ska göra för typ av aktiviteter.

 

Vi bjuder på lunch och fika under dagen.

 

Anmälan ska vi inne senast 30 augusti. Anmälan är bindande, om du uteblir utan giltigt skäl så behöver debitera dig 200 kr för matkostnader. Vi utbetalar resersättning till ett en skälig kostnad, med uppvisande av kvitto.

 

Anmälan till skriv då ”medlemsträff” ämnesraden och ange namn, telefonnummer, matpreferenser och eventuella tillgänglighetsbehov i mailet.

 

När vi har mottagit din anmälan mottar du en bekräftelse med ett program. Bekräftelsen kan dröja några dagar efter att du inkommit med din anmälan.

 

OBS! Minst 10 anmälda för att träffen ska bli av.

 

Vi hoppas att vi ses!

 

Kärlek,
RFSL Roslagen
Medieansvariga
Jonas Fernström och Adrian Forssander

Roslagen Pride 2015

Den 15 augusti 2015 går Roslagen Pride av. Vi håller just nu på att arbeta med förberedelserna för fullt, mer information kommer att komma inom kort.

Om ni har idéer inför Pride festivalen, vill arbeta som volontär eller har tankar på samarbete kontakta oss gärna på roslagen@rfsl.se

Motorsågskurs med RFSL Roslagen

Det här händer

 

Vi har satt samman en riktigt fullmatad motorsågskurs för dig som är helt nybörjare eller som har använt motorsåg men som vill bli uppdaterad om de vanligaste farorna är och hur du lättast undviker dem.

 

Vi är en liten grupp på tio deltagare så oavsett vilken erfarenhet du har så kommer det att bli bra med utrymme för just dig att ställa frågor.

 

Som kursledare har vi Lotta Gustavsson och Göte Österman som annars utbildar proffs i det motorsågskörkort som kommer att bli obligatoriskt för alla som fäller träd i sitt jobb. Det är alltså två stycken riktigt kunniga personer vi har för oss under en hel dag.

 

Under dagen kommer du få

 

Ordentlig säkehetsutbildning med filmer och exempel
Lära dig hur du tar hand om en motorsåg och slipar en kedja
På vedbacken: Träna dig att lägga riktskär för trädfällning
På vedbacken: Träna dig att hantera motorsåg för kapning
I skogen: vara med vid trädfällning (1 ev 2 träd) och lära vad man ska tänka på i praktiken

 

Vad gör vi inte

 

Fäller träd på egen hand. Vi skulle behöva vara en mindre grupp och kostnaden skulle gå upp.

 

Vad ingår mer?

 

Morgonfika och lunch (görs över öppen eld)
Försäkringar
Lån av hjälm med visir och hörselkåpa, motorsåg, skyddsbyxor och –stövlar, reflexväst och första förband

 

Var och när

 

Färsna gård i Norrtälje kl 09.30-15.30.
Det går bra med bussar från Stockholm, om du är väldigt långväga så ordnar vi övernattning.

 

Kostnad

 

950 / person. Visst är det en slant, men då är vi tio deltagare och två bra instruktörer under en hel dag.

 

Kontakta gärna oss på niclas@redbluegreen.se för att få reda på mer eller anmäla dig!

 

Klättring

 

 

 

 

 

 

 

kajsa klättrar på Telefonplan

IMG_0696

Klätterkurs!

Lördagen den 25 Mars

Har du funderat på att börja klättra, eller är du kanske van klättrare?
Vilken nivå du än ligger på så är du varmt välkommen att följa med på en introduktion/ kurs i klättring med Rådmansö klätterklubb. Ta med familj, vänner och arbetskamrater på en härlig utmaning på hög höjd. Kostnaden blir 150 sek för alla över 15 år. Då ingår skor, sele och någon som kan säkra dig.

 

Platserna är begränsade och bokas med inbetalning i förskott. Mejla oss för att få information om hur du betalar.

 

Då lokaltrafiken till Rådmansö är dålig så behöver vi samåka. Alla som har bil och har plats över kan ses 12.30 vid Norrtälje busstation. Ring Kajsa om du undrar över något 070-6938919

Länk till klätterklubben:
http://klattring.wordpress.com/about/

 

 

HBTQ-häng!

Ja, det är sant! Vi kommer ha ett HBTQ-häng för Sportlovslediga ungdomar onsdag den 27/2 16.00-19.00 på Brännäsgården. Vi har ateljen för oss själva! Så kom och häng med Adrian och Anna-Karin, det kommer bli awesome!

 

 

Årsmöte för RFSL Roslagen

Vi tar ses för att välja ny styrelse, prata Roslagen Pride och avslutar med att bowla! Vi kommer att vara på Roslags Bowling, vårgatan 1, Norrtälje, 23 februari kl 15.00. Läs mer på vårt evenemang på facebook – https://www.facebook.com/events/331204946992555/