RFSL söker Verksamhetscontroller

Jobba hos ossRFSL

RFSL har påbörjat en spännande utvecklings- och expansionsfas av vårt internationella arbete och vi söker nu en Verksamhetscontroller som vill vara med på vår resa framåt. Rollen som Verksamhetscontroller är en ny roll på RFSL och innehållet i tjänsten kan därför komma att förändras/anpassas. 

Som Verksamhetscontroller kommer du främst att stötta den internationella enheten i sitt arbete men också vara en viktig resurs för den interna styrningen och kontrollen för hela organisationen. Internationella enheten har idag åtta medarbetare. Läs gärna mer om vårt internationella arbete. 

Arbetsuppgifter

Som Verksamhetscontroller ansvarar du för resultatuppföljning och kvalitets- och utvecklingsarbete i syfte att förbättra verksamhetens effektivitet, interna styrning och kontroll. I arbetet ingår olika utvecklingsprojekt och utredningsarbeten som kan variera över tid. I rollen ingår att planera, styra, stödja och följa upp olika processer.  

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a:

 • Ansvara för RFSLs planering-uppföljnings- kontroll och utvärderingsprocesser i syfte att tillförsäkra att nödvändiga system, rutiner och dokumentation finns tillgängliga
 • Ge råd kring riskbedömning och riskhantering, riskanalys för RFSLs internationella programverksamhet
 • Leda kapacitetsbyggande arbete kring finansiell uppföljning, kvalitetssäkring av finansiell redovisning för RFSLs medarbetare och hos våra partnerorganisationer
 • Stödja projektledare vid budgetering, uppföljning och resultatanalys
 • Ansvara för samordning av årlig revision av de internationella programmen
 • Övriga förekommande uppgifter på internationella enheten

Vi söker dig som är mål- och resultatinriktad, levererar i tid och har tydligt fokus på uppdraget. Du är driftig, självgående, har problemlösande analysförmåga. 

Rollen som verksamhetscontroller kräver ett processinriktat arbetssätt. Därför värderar vi särskilt din goda samarbets- och kommunikativa förmåga.

Vi ser gärna att du delar RFSL:s värderingar och är intresserad av arbete för mänskliga rättigheter och hbtqfrågor

Önskvärda erfarenheter och kvalifikationer

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande
 • Flerårig erfarenhet av grants management med olika institutionella givare
 • Erfarenhet av att ha byggt upp och utvecklat system och interna rutiner för grants management och kontroll på t.ex. NGO eller annan aktör inom internationellt utvecklingssamarbete 
 • Erfarenhet av att arbeta med olika metoder inom PME och RBM
 • God analytisk förmåga och vana att arbeta både självständigt och i grupp
 • God pedagogisk förmåga med erfarenhet av att stödja och ge råd i finansiella frågor
 • Vana att samordna och leda processer
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande    

 • Ryska i tal och skrift
 • Juridisk kompetens
 • Erfarenhet av att arbeta i särskilt riskutsatta områden

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning på 6 månader tillämpas. 

Tjänsten är placerad på Internationella enheten på RFSLs huvudkontor i Stockholm. Resor ingår i tjänsten.

Vi erbjuder

RFSL erbjuder dig ett spännande jobb i en internationell miljö. Du kommer att ha en nyckelposition i organisationen där du har stora möjligheter att påverka vårt fortsatta arbete för hbtq-personer i både Sverige och internationellt. 

Du jobbar i en stimulerande och öppen organisation som präglas av en gemensam värdegrund och en strävan efter att hbtq– personer ska ha lika rättigheter och skyldigheter samt lika möjligheter att leva och verka. 
Skicka in din ansökan med CV och personligt till Kajsa Bornedal: kajsa.bornedal@rfsl.se

Vi kommer att påbörja urvalsprocessen omgående, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Facklig kontaktperson: Lars Jonsson, +46 8 501 62 912, lars.jonsson@rfsl.se

Om RFSL

RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1950. RFSL:s målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtq-personer som för alla andra i samhället.

RFSL arbetar lokalt, nationellt och internationellt och är en ständigt växande organisation med cirka 7000 medlemmar och 38 avdelningar spridda över Sverige.

RFSL bedriver en mängd olika verksamheter och projekt. Till exempel har RFSL en brottsofferjour, en utbildnings- och certifieringsverksamhet, verksamheten Newcomers(en stödgrupp och mötesplats för nyanlända i Sverige) och en enhet som arbetar särskilt med hiv och hälsa. RFSL:s internationella arbete är också omfattande och vi samarbetar med medhbtq-organisationer i till exempel Uganda och Indonesien. RFSL arbetar därutöver med löpande politisk påverkan och opinionsbildning.

På avdelningsnivå är RFSL en social mötesplats, där medlemmar kan delta i olika aktiviteter, såsom föreläsningar, cafékvällar, pridefiranden och workshops.

Kongressen är RFSL:s högsta beslutande organ. Den utgörs av ombud från förbundets alla avdelningar samt ungdomsförbundet.

En förbundsstyrelse väljs vid RFSL:s  kongress och har i uppdrag att verkställa denverksamhetsplan som kongressen fastställer.

Läs gärna mer om oss på www.rfsl.se.