Regnbågens sång - en film där hbt-seniorer berättar om sina liv och upplevelser.

 

Regnbågens sång är en film av Nasrin Pakkho där HBTQ-seniorer berättar om sina liv och upplevelser. Filmen hade premiär i samband med Göteborgs International Film Festival 2014 och en visning av filmen har även anordnats för personer med intresse för äldrefrågor i Västra Götaland. Filmen har också visats på HBTQ-festivaler, bl.a. på West Pride och i Uddevalla Goes Gay.

 

Filmen har väckt intresse och efterfrågan är stor för att få möjlighet att visa filmen och diskutera ämnet på t.ex. äldreboenden och inom hemtjänst. 

 

Syftet med filmen är inte bara att synliggöra begränsande normer i majoritetssamhället utan även visa på hur mångfacetterad hbtq-gruppen är samt ge ett historiskt perpektiv. 

 

Filmen har producerats av Nasrin Pakhho Film och RFSL Göteborg med ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionens folkhälsokommitté, Tre Stiftelser och RFSL Förbundet. 

 

Nu finns filmen med ett didaktiskt material till försäljning via vår webbshop. 

 

HBT-Seniorerna vid RFSL Göteborg erbjuder stöd för diskussioner vid visning av filmen.

Filmen är en utmärkt utgångspunkt för fortsatt diskussion kring ett angeläget och förbisett ämne. Personer från HBT-Seniorerna, som är en grupp inom RFSL Göteborg, kan i mån av tid deltaga i diskussioner med publiken vid visningar av filmen.

 

Ni gör:

 

• Införskaffar filmen och ordnar med alla praktiska och tekniska arrangemang vid visningen. Filmen finns att köpa för 90 kr på RFSLs webbutik: shop.rfsl.se

 

• Står för omkostnader för HBT-seniorernas deltagande inklusive resekostnader enligt överenskommelse. Utöver detta är kostnaden 500 kr som går till HBT-Seniorernas verksamhet.

 

Vi gör:

 

• Sänder personer som deltar i diskussioner i samband med filmvisningen.

 

Observera att filmen inte får visas i kommersiella sammanhang utan överenskommelse med RFSL Göteborg eller Nasrin Pakkho Film.

 

Bokningsförfrågningar kan göras till: seniorerna(at)goteborg.rfsl.se

 

HBT-Seniorernas sida: http://www.rfsl.se/goteborg/hbt-seniorerna

 

En pdf-fil med information om detta erbjudande från HBT-Seniorerna finns att ladda ned till höger.