HBTQ Cafét i ny lokal onsdagar kl 19-21

Vårt populära hbtq café är nu i tillfällig lokal på Slaggatan 1-3 i Falun. Ingång i lilla dörren direkt till höger om Café Piacetto. http://kartor.eniro.se/m/zRJf2

Välkommna!

 


Cafékvällarna gör nu uppehåll till 13 januari

Cafékvällarna i Falun har uppehåll över jul, nyårs och trettonhelgen och startar igen den 13 januari 2016.

Trevlig Helg önskar styrelsen

 


Newcomers Café in Falun 13 januari at 14-19

Newcomers Café for asylumseekers, refugees and people moving to Sweden will be held on Wednesday 13 januari at 14.00 to 19.00 in Falun.


Newcomers Café is a place to network with LGBTI-people and have a coffee.


For information please e-mail newcomers@dalarna.rfsl.se, or call 076-5725107.


Welcome!

 

 


 

 

Ungdomscafé torsdagen den 28 januari

Torsdagen den 28 januari kl 17-19 har vi café för ungdomar upp till 30 år. Kom och träffa nya och gamla kompisar. Ta en fika och prata om allt och inget.

 

Plats : Slaggatan 1-3 4 tr i Falun. Ingång dörren till höger om Café Piacetto.

 

Välkommna!


Filmkväll torsdagen 28 januari

Torsdagen den 28 januari kl 19.00 har vi filmkväll.

Vi väljer film på plats utifrån besökarnas önskemål.

RFSL Dalarna har tillstånd att visa film för medlemmar i sin lokal.

Plats: Slaggatan 1-3 4 trappor i Falun.

 

Välkommna!

 


Newcomers Café in Ludvika every Friday at 12-15

Newcomers Café in Församlingsgården, Faluvägen 1, Ludvika, one stair down in the basement in the white house in the park at Stadshuset.

Newcomers Café for asylymseekers, refuges and people moved to Sweden, and Swedes will be held every Friday at 12.00 to 15.00.

Newcomers Café is a place to network with LGBT-people and have coffee.

For information: newcomers@dalarna.rfsl.se

Or call: 0240-669025 Torbjörn Claesson

 

Welcome!

 


 

We are survivors

On September 9 we launched a campain in cooperation with Landstinget and Hiv-Sverige, aimed at newly arrived migrants.


Read more about the campain here.


Ophelia

 

We are survivors

Den 9 september startade vi i samarbete med Landstinget och Hiv-Sverige, en kampanj som vänder sig till newcomers.

 

Läs mer om kampanjen här.

 


 

Vem vill leva i en garderob?

 

Vem vill leva i en garderob

Mobbad i skolan för sitt halsband.
Slagen och misshandlad av sina skolkamrater. Ifrågasatt av sin familj. Hur mycket ska en ung kille som upptäcker sin sexualitet behöva stå ut med?

 

-Jag heter Micke och har levt i den här garderoben i Kupolen nu i två dagar. Men faktum är att jag har levt i garderoben mycket längre än så. Min resa började för tio år sedan när jag träffade min första pojkvän.

 

När vi hade varit ihop ett tag berättade han om cafékvällarna hos RFSL. Jag tyckte det lät bra och vi bestämde oss för att gå dit tillsammans. När vi kom dit blev vi varmt mottagna och jag kände att jag verkligen trivdes där. Efter ett tag var vi där och hängde nästan varje vecka. Det hände alltid något kul där, allt från filmkvällar till att vi fikade och pratade.

Caféet blev en trygg plats för mig att vara på där jag kunde träffa andra som var som jag. Det gjorde att min självkänsla växte och jag fick den trygghet jag behövde för att våga komma ut.

 

När jag började gå på caféet hade jag rejäla problem i skolan där både rektor och elever mobbade mig för att jag såg annorlunda ut. Jag fick t ex inte ha mitt halsband på mig på skolfotot, då hotade man att jag inte skulle få vara med. Jag blev också svårt misshandlad av några på skolan och då ställde RFSL upp och var med mig i rätten när jag anmälde skolan till D.O. Jag vann fallet och efter det bestämde jag mig för att komma ut.

 

Jag bestämde mig samtidigt för att engagera mig i RFSL:s arbete och började föreläsa och jobba som skolinformatör runt om i Dalarna. Det blev ett bra sätt för mig att hantera min situation och få utlopp för min frustration. Jag har nu under flera år kunnat bearbeta allt och fått styrka genom min nya roll som skolinformatör.

 

Idag lever jag ett jättebra liv tillsammans med en kille som jag älskar. Det ger mig otroligt mycket att få berätta min historia i skolor och se att den berör och får många att tänka till. Kanske hjälper den också några att våga vara den de är och vara öppna om sin sexualitet och personlighet.

 

Jag tycker inte att någon ska behöva leva i en garderob, så välkommen du också till våra cafékvällar. Här får du vara precis den du är och träffa andra som också vill vara precis den som de är. Du kan också bara komma hit, fika en stund och prata lite.

 

Välkommen ut på cafékväll hos RFSL Dalarna!

 


RFSL Dalarna erbjuder skolinformation

 

RFSL Dalarna erbjuder skolinformation för skolorna i Dalarna. Läs mer här.

 

 


 

Nya riktlinjer för hiv-testning

Det har kommit nya riktlinjer för hivtestning. Förut sas det att en person behövde vänta 3 månader från det tillfälle då hiv-överföring kan ha skett till dess att den går och testar sig.
Detta har nu ändrats, då ett konventionellt test (ej snabbtest) kan visa positivt redan två veckor efter överföringstillfället och för de allra flesta syns det efter 6 veckor.

För test med snabbt provsvar (snabbtest) gäller 4-6 veckor.
Om personen då testas negagativt behöver den komma tillbaka och göra ett uppföljande test när det gått tre månader, för att vara helt säker på att testet är negativt.

 

Läs mer här

 

 


 

 

RFSL Dalarna finns även på Facebook.

 

Du vet väl om...

...att du kan betala din medlemsavgift med autogiro?

Gå in på din internetbank och gör en ansökan. Mottagare ska vara RFSL Medlemsavgift.

 

Medlemsavgiften dras en gång per år från det bankkonto som du anger.